Προσευχές για μάγια, γλωσσοφαγιά, κακό μάτι

Προσευχές για μάγια, γλωσσοφαγιά, κακό μάτι

Προσευχή: Χάλκινη Ασπίδα ενάντια στο Κακό

Προσευχή είναι ο διάλογος του ανθρώπου με τον ΘΕΟ και η χάλκινη ασπίδα του ενάντια στο κακό. Όποιος προσεύχεται έχει στα χέρια του το πιο δυνατό όπλο για να αντιμετωπίσει το κακό. Την προσευχή την κάνουν πολλοί άνθρωποι μαζί σε τόπους λατρείας και σε εκκλησίες…..

Ανάλογα στο πόσο πιστεύει ο καθένας και αν βγαίνει από τα βάθη της ψυχής του, δέχεται και την Θεία Χάρη του ΘΕΟΥ. Η προσευχή είναι για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτου ηλικίας , μόρφωσης και χρώματος. Απαραίτητο είναι η προσευχή να βγαίνει από την καρδιά μας , να πιστεύουμε απόλυτα στον ΘΕΟ, να Τον εμπιστευόμαστε και να προσευχόμαστε με ταπείνωση. Τότε ο ΘΕΟΣ θα πραγματοποιήσει αυτό που του ζητάμε. Νοερά ο άνθρωπος μπορεί να προσεύχεται οποιαδήποτε ώρα και στιγμή της ημέρας.

Στην εργασία του, στην χαλάρωση, στην διασκέδαση, στο λεωφορείο, παντού. Αυτοί που πραγματοποιούν νοερά την προσευχή καθημερινά, εγκαθίσταται το άγιο πνεύμα στην ψυχή τους και δεν χρειάζεται να καταβάλλουν ιδιαίτερη πλέον προσπάθεια γιατί επαναλαμβάνεται από μόνη της αυθόρμητα. Όταν ο άνθρωπος κάνει οτιδήποτε, δηλαδή, μιλάει, δουλεύει ή περπατάει, η προσευχή δεν αποκόπτεται από την καρδιά του. Λάμπει μέσα στην ψυχή του, το βλέπει ο ΘΕΟΣ και ευφραίνεται και έτσι μας έχει πάντα στην αγκαλιά του. Προσευχηθείτε και αφήστε ΕΚΕΙΝΟΝ να αρχοντέψει στην καρδιά σας. Να σας δώσει τα δώρα του και τους θησαυρούς του. Να σας βυθίσει στις κρυστάλλινες πηγές του να αναγεννηθείτε και να σας πλημμυρίσει με την σοφία Του και την αγάπη Του. Η παρουσία Του θα σας δώσει εσωτερική αγαλλίαση, χαρά, ελπίδα, ασφάλεια. Η γλυκύτητα και η χάρη του Αγίου Πνεύματος θα μεταμορφώσει την ψυχή σας σε ένα παράδεισο.

Όλα αυτά που σας λέω μπορεί να σας φαίνονται υπερβολικά. Σε κάποιους ίσως και γραφικά. Όχι φίλοι μου! Και λίγα λέω. Τα συναισθήματα που νιώθει κανείς όταν πλησιάσει τον ΘΕΟ είναι τόσο υπέροχα που δεν υπάρχουν λέξεις ανάλογες να ειπωθούν. Μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας. Ξεκινήστε από τώρα. Αδειάστε την ψυχή σας από τον δόλο, τις πανούργες σκέψεις από το μυαλό σας και αφήστε τον Μέγα Δημιουργό να εγκατασταθεί στην ψυχή σας με τον αόρατο και σιωπηλό τρόπο που Εκείνος γνωρίζει. Ταπεινωθείτε μπροστά Του και Εκείνος θα σας ανυψώσει και θα εκπληρώσει όλες τις επιθυμίες σας.

Μπορούμε να προσευχηθούμε για άλλους ;

Δεν πρέπει να αρνείσθε να προσευχηθείτε για μια ψυχή που σας το ζητά. Έστω και αν νομίζετε πως δεν θα αποδώσει καρπούς η προσευχή σας. Διότι η πίστη εκείνου που εζήτησε αυτήν την προσευχή, σώζει πολλές φορές και εκείνον και εσάς που προσευχηθήκατε ,διότι το ζητά μέσα απο την καρδιά του με πόνο και με δάκρυα. Μην υπερήφανεύεστε ποτέ εάν προσεύχεστε για άλλους. Κάντε το χωρίς να το γνωρίζει κανείς.

Εμπόδια της προσευχής και πως να τα νικήσουμε.

Με το να προσεύχεται κανείς δίνει έναν τιτάνιο αγώνα διότι αντιμετωπίζει πλήθος εμποδίων εξαιτίας του αόρατου πολέμου του διαβόλου και της σκοτεινής και αμαρτωλής του υπόστασης. Ενας απο τους λόγους που μας αποτρέπει συχνά απ την προσευχή είναι η οκνηρία και η τεμπελιά. Ο καθένας απο εμάς κουρασμένος απο τον κόπο της καθημερινότητας καθώς και την συντριβή της βιοπάλης , αδυνατεί να αφιερώσει λίγο χρόνο και λέγει στον εαυτό του οτι η κόπωση δεν τον αφήνει να συγκεντρωθεί . Άσεμνες σκέψεις και κακοί λογισμοί περνούν απ το μυαλό μας . Εδώ χρειάζεται προσοχή, μόλις η ακάθαρτη σκέψη γίνει αντιληπτή απο την συνείδησή μας μην δοθεί έδαφος να αναπτυχθεί. Συγκεντρωθείτε απόλυτα στην προσευχή και να επικαλείσθε το όνομα του ΧΡΙΣΤΟΥ . Μπορείτε επίσης να λέτε : Μέγα το όνομα της Αγίας Τριάδος Υπεραγία Θεοτόκε σκέπασε υμάς . Ολα τα εμπόδια θα ξεπεραστούν με την λέξη Ταπείνωση. Αυτό είναι το κλειδί της προσευχής. Πολλές φορές πρέπει να ομολογούμε στον ΘΕΟ την κατάσταση μας . Αδυναμία, φόβος, αμφιβολία, απόγνωση, οτιδήποτε συνδέεται με την ύπαρξή μας . Προσευχηθείτε λοιπόν και ο ΘΕΟΣ θα βρεί τρόπο να δώσει για το συμφέρον της ψυχής σας την γαλήνη, την ηρεμία και την ευημερία της ζωής γιατί είμαστε δημιουργήματά του και μας αγαπάει .

Προσευχή υπέροχη πολύ δυνατή

” Σε επικαλούμαστε, Κύριε, Θεέ, Παντοκράτορ, Ύψιστε, που δεν υποκύπτεις σε πειρασμούς, Ειρηνικέ βασιλέα, επικαλούμαστε Εσένα τον δημιουργό του ουρανού και της γης . Απο σένα προήλθε το Α και το Ω, η Αρχή και το Τέλος . Εσύ που έδωσες στους ανθρώπους την δυνατότητα να υπακούν δι αυτούς τα τετράποδα και τα άλογα ζώα, γιατί εσύ τα υπέταξες . Κύριε άπλωσε το χέρι σου το ισχυρό, και τον βραχίονα σου τον υψηλόν και τον άγιον και επίβλεψε τον ειρηνικό, ισχυρό, άγγελο φύλακα της ψυχής και του σώματος, ο οποίος θα σου αποδώσει τιμή και θα ομολογήσει σε Σένα ως τον μόνο Ύψιστο, Παντοκράτωρ, ευλογητό εις τους αιώνες των αιώνων Αμήν”.

Προσευχή επί πάσαν ασθένειαν για όλους τους αρρώστους μικρούς και μεγάλους!
“”Δέσποτα παντοκράτωρ, Ιατρέ ψυχών και σωμάτων, ο ταπεινών, και ανυψών, παιδεύων, και πάλιν ιώμενος, το αδελφόν ημών (τον δείνα) το ασθένοντα επισκέψαν εν τω ελέει σον. Εκτείνον τον βραχίονά σου, τον πλήρη Ιασέως και θεραπείας, και Ίασαι αυτόν, εξανιστών από κλίνης και αρρρωστίας. Επιτίμησον τω πνεύματι της ασθενείας απόστησον από αυτού πάσαν πλησήν, πάσαν αλγχηδόνα , πάσα μάστιγα. Πάνταν πιρετόν ή ρίγος. Και ει τι έστιν εν αυτωπλημμέλημα ή ανόμημα, άνες, άφες, συγχώρησον δια την σην φιγανθρωπίαν. Ναι Κύριε, φείσαι του πλασματό σου, εν Χριστώ Ιησού τω Κυρίω ημών, μεθ’ ου ευλογητό ει, συν τω Πανάγιο και αγαθώ και ζωοποιώ σον πνεύματι, νύν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων, Αμήν””.

Comments are disabled.