Η Πίστη στο Θεό Ενώνει

Η Πίστη στο Θεό Ενώνει, δεν Διαιρεί

Αφιερωμένο το θέμα αυτό σε όλους τους υποτασσόμενους ανθρώπους της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Ανθρώπους που ζουν μέσα στο άγχος, που σκύβουν το κεφάλι και υποτάσσονται στο θέλημα της νέας εποχής, του οικουμενισμού και της παγκόσμιας διακυβέρνησης….

Η απόγνωση και η απογοήτευση συσσωρεύονται στην ψυχή μας. Κάθε ένας από εμάς, πρέπει να αποφασίσει με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσει τα βουνά που ορθώνονται μπροστά του. Σε κάποια φάση της ζωής μας όλοι βρισκόμαστε μπροστά σε εμπόδια που φαίνονται αξεπέραστα. Τα όποια προβλήματά μας μπορεί να τα έχουν προκαλέσει εχθροί μας ή και εμείς οι ίδια από κακές επιλογές ή από γεγονότα που δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε. Η παγκόσμια διακυβέρνηση για παράδειγμα που θέλει να μας υποτάξει, να μας κάνει πρόβατα, να ελέγχει το μυαλό μας.

Έως ένα μεγάλο σημείο το έχουν καταφέρει. Τώρα είναι η ώρα να αντιδράσουμε. Το αντίδοτο σε όλα τα αρνητικά γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή μας είναι η πίστη στο ΘΕΟ, στον υπέροχο Δημιουργό, στην αστείρευτη πηγή φωτός, ενέργειας και δύναμης. Όποιος πιστεύει στο Θεό αποκτά δύναμη, έχει καθαρό μυαλό, φεύγει η ομίχλη από μπροστά του και βρίσκει την καλύτερη λύση σε όλα του τα προβλήματα. Αν έχετε Πίστη στο ΘΕΟ έστω και σαν ένα κόκκο της άμμου, θα λέτε στο βουνό πήγαινε από εδώ – εκεί και θα πηγαίνει. Ο ΘΕΟΣ έχει ένα σχέδιο για τον καθένα από εμάς που είναι για το καλό μας. Αν τον πιστέψουμε και τον εμπιστευτούμε θα μας δώσει ό,τι επιθυμεί και λαχταράει η καρδιά μας. Η ανάθεση της ζωής μας στο ΘΕΟ είναι μια λύτρωση. Η εμπιστοσύνη στο Δημιουργό είναι μια συνεχής μυστική προσευχή που φέρνει αθόρυβα τις δυνάμεις του ΘΕΟΥ εκεί που χρειάζονται και όταν χρειάζονται. Πόσες φορές έχουμε σωθεί στο παρά πέντε όταν κάτι άσχημο έχει συμβεί στη ζωή μας; Έτσι λειτουργεί ο Πανάγαθος. Ξυπνήστε.

Δυστυχώς κλονίστηκε η Πίστη μας και γέμισε η ψυχή μας αμφιβολίες. Οι αγνοί λογισμοί που εξαγνίζουν την ψυχή μας χάθηκαν και βρήκε πόρτα ανοιχτή ο δαίμονας της πορνείας για να μας παρασύρει σιγά σιγά στον κατήφορο της κολάσεως. Ελάτε όλοι μαζί να ενωθούμε, να αναθέσουμε το μέλλον μας στον ΘΕΟ. Η Πίστη ενώνει, δεν διαιρεί όπως πιστεύουν πολλοί. Η απόλυτη εμπιστοσύνη στο ΘΕΟ έχει μητέρα την Πίστη με την οποία προσευχόμαστε και απολαμβάνουμε τους καρπούς της ελπίδας. Ελάτε να αγαπηθούμε. Η αγάπη πρέπει να είναι ίδια προς όλους τους ανθρώπους, μόνο τότε είναι αγάπη του ΘΕΟΥ. Κάτω από την σκέπη Του τα πάντα λυγίζουν. Δίπλα Του όλα λιώνουν και ο διάβολος με τα λαμόγια του εξαφανίζεται.

Άγιος Παΐσιος: Προσευχηθείτε με υπομονή και ο ΘΕΟΣ θα μιλήσει.

Όταν ο άνθρωπος προσεύχετε με πίστη υποχρεώνει τον Θεό κατά κάποιον τρόπο για την πίστη του και να του εκπληρώσει το αίτημά του. Η προσευχή χρειάζεται εργασία δεν μπορεί από την μιά στιγμή στην άλλη να φτάσει σε κατάσταση, ώστε να μην φεύγει καθόλου ο νους του. Θέλει υπομονή. Βλέπεις ο άλλος χτυπάει την πόρτα, ξαναχτυπάει, περιμένει, και μετά ανοίγει η πόρτα. Εσύ θέλεις μία φορά να χτυπήσεις και να μπεις μέσα. Δεν γίνεται έτσι.
(Στην προσευχή χρειάζεται επιμονή) (“Και παραβίασοντα αυτόν..” – Λουκ. 24,25) λέει το Ευαγγέλιο. Να έχετε ταπείνωση, απλότητα, καλοσύνη, θάρος και πίστη.

Πρέπει να προσευχηθούμε με πίστη για κάθε ζήτημα, και να κάνουμε υπομονή και ο Θεός θα λύσει με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματά μας.

Μερικές φορές ζητάμε από τον Θεό, αλλά δεν κάνουμε υπομονή, και ανησυχούμε. Αν δεν είχαμε δυνατό Θεό, τότε να ανησυχούσαμε. Αλλά αφού έχουμε παντοδύναμο Θεό, και έχει πάρει πολύ αγάπη. Τόση που μας τρέφει με το Αίμα του. Δεν δικαιολογούμεθα να ανησυχούμε. Μερικές φορές δεν αφήνουμε ένα δύσκολο θέμα μας στα χέρια του Θεού, αλλά ενεργούμε ανθρώπινα. Όταν ζητάμε κάτι από τον Θεό και κλονίζεται η πίστη μας, χωρίς να περιμένουμε απάντηση στι αίτημά μας, από τον Θεό. Είναι σαν να κάνουμε αίτηση στον Βασιλέα Θεό, και μετά την παίρνουμε πίσω, την ώρα που Εκείνος απλώνει το χέρι του για να ενεργήσει. Ύστερα όμως την ξαναποβάλουμε. Η αίτηση όμως πρέπει να μείνει, να παίρνει την σειρά της.

Προσευχή με πόνο και πίστη. Η προσευχή έχει μεγάλη δύναμη.

Πιστεύεις, ζητάς, αλλά αν δεν έχεις ταπείνωση, ή έχεις προδιάθεση υπερηφάνειας, δεν δίνει ο Θεός. Μπορεί να έχει κανείς πίστη, όχι μόνον σαν ένα (κόκκο σινάπεως, αλλά και σαν ένα κιλό σινάπι). Εάν όμως δεν έχει ανάλογη ταπείνωση, δεν ενεργεί ο ΘΕΟΣ, δεν θα τον ωφελήσει. Όταν υπάρχει υπερηφάνεια δεν ενεργεί η πίστη. Όταν κανείς πορεύεται στην ζωή του με πίστη, χωρίς να αμφιβάλει, και ζητάει την Βοήθεια του ΘΕΟΥ, θα έχει σιγά σιγά στην αρχή μικρά γεγονότα, και ύστερα μεγαλύτερα και θα γίνει πιο πιστός

Αν κανείς έχει μεγαλύτερη πίστη πολλά πράγματα μπορεί να αλλάξει.

Ακόμα και μέσα σε χείμαρρο αν έχει χτίσει το σπίτι του, και ο χείμαρρος κατεβάσει πολύ νερό, αν πιστεύεις και παρακαλέσεις τον ΘΕΟ με θέρμη, ο χείμαρρος θα γυρίσει ανάποδα. Όλα είναι δυνατά από τον ΘΕΟ η θεία δύναμη δεν περιορίζεται πουθενά. Πίστη λοιπόν Αγάπη και ταπείνωση στον ΘΕΟ.

Comments are disabled.